Sf. Liturghii, începând de mâine, 19 martie, le vom celebra AFARĂ.

Lăudat să fie Isus. Ținând cont că aseară, ministrul afacerilor interne a anunțat că sunt suspendate toate întrunirile în spații închise, PS Iosif Păuleț a trimis o notificare prin care se SUSPENDĂ toate celebrările în Biserică. Rămâne încă posibilitatea să celebrăm AFARĂ cu nu mai mult de 100 de persoane. Fapt pentru care, mâine, în sărbătoarea de poruncă a sf. Iosif, patronul bisericii universale, VOM CELEBRA LA GROTĂ.

Aceeași scrisoare menționează că, în virtutea normelor canonice, episcopul poate SCUTI de OBLIGATIVITATEA participării la sf. Liturghii duminica și în sărbătorile de poruncă, pe motive grav întemeiata. Fapt pentru care, cei care nu participați fizic – DAR O FACEȚI ACASĂ, ON LINE – nu comiteți păcat, deci nu trebuie spus la spovadă neparticiparea – în această perioadă de epidemie – la sf. Liturghie. Pe situl parohiei, va fi cât de curând reactivat linkul „Live”, unde veți putea fi în direct cu celebrările și rugăciunile pe care le voi face, probabil, în casa parohială.

Chiar dacă mulți credincioși și, în primul rând, noi, preoții (fiind privați de ceea ce este esențial și justifică viața noastră de preoți) simțim mare durere pentru o astfel de decizie, episcopul ne încurajează să punem în aplicare diferitele alte devoțiuni și rugăciuni care să alimenteze, în această perioadă, viața noastră de credință. Vă invit și eu pe această cale să intensificăm viața noastră de rugăciune și să profităm de toate mijloacele de care dispunem pentru a participa – chiar și virtual (on line) – la sf. Liturghie. Cine dorește să primească sf. Împărtășanie sau alte ajutoare spirituale poate să mă contacteze și vom găsi o soluție.

pr. Edi Patrașcu

Aici, notificarea Ep. Iosif Păuleț: http://ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202003074