SĂ (RE)TRĂIM PAȘTELE, pregătindu-ne pentru RUSALII!

• Duminica viitoare sunt Rusaliile, sărbătoarea care încheie timpul pascal. Cum anul acesta, din cauza restricțiilor, nu am putut celebra împreună Paștele, cu toate momentele sale, vă invit să celebrăm Rusaliile într-un mod solemn, pregătindu-l printr-un triduum care să ne ajute să retrăim cumva triduumul pascal. Iată cum o putem face:
– JOI, la 19.00, Liturghia ca și cum ar fi Joia Mare, urmată de adorație comunitară
– VINERI: 18.30 – Calea Crucii, urmată de ceremonia adorării sf. Cruci și sf. Liturghie. Cine vrea să trăiască și mai intens aceste zile, este invitat și la post, ca și cum ar fi Vinerea Mare. Sunteți invitați la spovadă de la ora 09.00 – 12.30 și după ora 15.30.
– SÂMBĂTĂ: 21.00: Sf. Liturghie cu priveghere pascală. Vă rog să veniți cu lumânări de acasă: vom face ritualul luminii, ca și cum ar fi noaptea de Paști.
– DUMINICĂ: ora 10.00, Sf. Liturghie solemnă din ziua de Rusalii; 19.00: Sf. Liturghie de încheiere a lunii Mai, urmată de sf. Rozariu în fața statuii Maicii Domnului;
• E încă timpul pascal și cum s-au ridicat restricțiile, încetează și dispensarea de a participa la sf. Liturghie tehnologizată, revine obligația participării fizice. Totodată, revine și porunca spovezii și împărtașaniei „în timpul Paștelui”. Sunteți invitați toți la spovadă și împărtășanie, conform poruncii Bisericii.