Primirea si binecuvântarea ministranților

primirea-si-binecuvantarea-ministrantilor   Duminică, 1 decembrie, a avut loc în comunitatea din Traian – Neamț binecuvântarea noilor haine ale ministranților precum și îmbrăcarea lor de către 20 de copii care și-au manifestat dorința de a face parte din grupul celor care sunt mai aproape de altar și slujesc la celebrările liturgice.

Deja de ceva timp, s-a conturat acest grup de copii generoși care au voit să se angajeze să participe mai des la sf. Liturghie, să citească lecturile și să aibă grijă ca Biserica noastră să arate cât mai bine și celebrările, cât mai bine organizate pentru ca toți cei care vin aici să se poată ruga și lăuda pe Dumnezeu. Este de remarcat entuziasmul și, aș zice chiar, mândria cu care vin seară de seară la Biserică și se străduiesc să nu lipsească nimic de la celebrări. De asemenea, trebuie menționată participarea lor permanentă atât la cateheza copiilor, sâmbăta, dar mai ales la cateheza specifică pentru ministranți, duminica: e minunat să-i vezi cu câtă bucurie spun: „e cateheza numai pentru noi, ministranții”.

Am dorit ca acești copii să aibă parte de o prezentare solemnă în fața comunității, o celebrare în cadrul căreia comunitatea să-i cunoască, iar ei să-și poată manifesta dorința de a sluji la altar și de a parcurge totodată un itinerariu de formare umană și creștină specific ministranților. De aceea, la începutul ritului, s-a prezentat fiecare în parte, apoi și-au exprimat public promisiunea lor; a urmat binecuvântarea noilor veșminte și îmbrăcarea acestora. În puține cuvinte, un rit simplu, dar semnificativ menit să încurajeze dorința lor de a fi aproape de altar.

Țin să le mulțumesc lor în primul rând pentru acest entuziasm și pentru disponibilitate; de asemenea, le mulțumesc părinților lor pentru că îi încurajeaza și le permit să „absenteze” de acasă și să vină la Biserică. Totodată, mulțumesc comunității pentru prețuirea acestor ministranți și pentru susținerea materială pentru achiziționarea materialelor necesare realizării acestor haine, făcute, de altfel, benevol de trei croitorese din comunitatea noastră. Domnul să-i răsplătească pe toți pentru dragostea pe care o arată față de Biserică și față de cei care slujesc binelui comunității.

Pr. Edi Patrașcu

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto1 decembrie: Traian: Primirea şi binecuvântarea ministranţilor