Preoţi în vârstă în sărbătoare, alături de episcopul emerit Petru Gherghel

Sâmbătă, 24 iulie 2021, comunitatea catolică din Traian (NT), a fost în sărbătoare. La ora 11.00, episcopul emerit, Petru Gherghel, înconjurat de 15 preoţi, dintre care 13 preoţi pensionari, a celebrat o Sfântă Liturghie de mulţumire, anticipând Ziua Mondială a Bunicilor şi a Bătrânilor, voită de Papa Francisc şi programată pentru duminică, 25 iulie.

La începutul celebrării, părintele paroh, Eduard Patraşcu, a transmis salutul PS Iosif Păuleţ, al ÎPS Ioan Robu şi al ÎPS Aurel Percă. Apoi, spunându-le „bun venit” celor prezenţi, a amintit de dialogul avut cu papa emerit Benedict, încă din vremea când acesta era cardinal, care îi recomanda să preţuiască Biserica şi preoţia, indiferent de probleme şi suferinţe, precum şi pe preoţii în vârstă, în mod deosebit.

În cadrul predicii, Monseniorul Grigore Duma a făcut o legătură cu lecturile zilei, dar a amintit că toate persoanele sunt importante în Biserică şi au misiunea lor specifică, dar preoţii ar trebui mereu continue predica de la Liturghie cu pilda vieţii proprii, fiind o predică vie pentru comunitate.

După Sfânta Liturghie, părintele Eduard i-a prezentat pe cei prezenţi, iar părintele Anton Despinescu, decanul de vârstă al celor prezenţi, a transmis o mărturie personală. A urmat prânzul împreună, oferit de gazde, ocazie pentru preoţii în vârstă să împărtăşească din amintirile frumoase din trecut.

Felicităm credincioşii din comunitate, care s-au îmbrăcat cu mic, cu mare în haine de sărbătoare, pe toţi participanţii, pentru efortul făcut să ajungă la această întâlnire de suflet, precum şi pe toţi care au contribuit la reuşita sărbătorii!

Mulţumim părintelui paroh, voluntarilor din diverse asociaţii şi întregii comunităţi din Traian pentru buna organizare a acestei sărbători şi sperăm să retrăim bucuria acestei sărbători şi în anii viitori.

Pr. Iosif Dămătăr,
responsabil al Oficiului pentru Cler

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto24 iulie: Traian: Preoţi în vârstă în sărbătoare, alături de episcopul emerit Petru Gherghel