Precizări

Dragi credincioși catolici și oameni de bunăvoință din Traian

Așa cum bine știți, traversăm o perioadă ne mai întâlnită până acum. Din spirit civic, de prudență, dar și de credință adevărată și matură, sunteți rugați ca, respectând indicațiile autorităților statului, ale Conferinței Episcopilor din România, precum și cele ale Diecezei de Iași, să dați curs următoarelor recomandări:

  1. Spălați-vă cu săpun și dezinfectați-vă mâinile înainte de a veni la Biserică, precum și după ce vâ întoarceți. Acest lucru e bine să-l faceți cât mai des, mai ales după ce ieșiți din casă și vă reîntoarceți în ea. Cei care tușesc, au febră sau alte simptome care pot contagia pe alții, sunt rugate să rămână acasă. E bine de evitat orice ieșire din casă care nu e absolut necesară.
  2. Persoanele vulnerabile (diabetice, cardiace, cu alte boli cronice) sunt invitate să rămână acasă în această perioadă și să se unească în rugăciune fie prin devoțiunile cunoscute, fie prin canalele care transmit în direct sfintele slujbe.
  3. Cei care veniți la sfintele slujbe RESPECTAȚI DISTANȚA DE SIGURANȚĂ între persoane: acest lucru e valabil nu numai la Biserică, ci și la magazine sau alte locuri aglomerate de persoane (autobuz, piață etc.). Referitor la Biserică, sunteți rugați să vă așezați în băncile bisericii maxim 2 persoane, pe margini.
  4. Vom evita orice contact fizic cu cei prezenți. În biserică vom putea intra DOAR 50 de persoane. Ceilalți care veniți, câteva persoane vor putea participa la Sf. Liturghie ÎN FOIȘOR, unde este transmisie audio-video; iar celelalte vor putea sta AFARĂ, în preahja Bisericii, unde sunt amplasate dispozitive de amplificare.
  5. Rugați-vă rudele și apropiații care sunt în țările declarate cu risc COVID-19 să rămână acolo, inclusiv de Paști, pentru a nu pune în pericol de contagiere pe nimeni. E valabil, de acum, și pentru noi, dacă cineva avea cumva planificat să iasă din țară.
  6. Până la noi dispoziții din partea statului si a Episcopiei, suspendăm toate activitățile catehetice. De asemenea, praznicele sunt interzise, urmând a le face eventual atunci când va fi posibil.
  7. Cei care doresc asistență spirituală sunt rugați să mă contacteze telefonic sau pe rețelele de socializare și voi merge personal pentru sfintele sacramente.

Al vostru, pr. paroh, Edi Patrașcu