Campus pentru tineri

A venit și mult-așteptatul campus cu tinerii din parohia noastră. Joi, 11 iulie, ne-am adunat cu toții la biserică plini de entuziasm, ne-am îmbarcat repede în microbuze și am pornit înspre Bogata, o localitate din apropierea orașului Slănic Moldova. Scopul ieșirii a fost pregătirea pe cât de amănunțită a campusului cu copiii de acasă, din

?

?

Traian. De asemenea, acestea sunt clipe ce ne apropie, ne formează ca tineri și ne consolidează ca grup.

Alături de părintele paroh Edi, Maricica, Andrei și Ștefan Tamaș, drumul a fost, bineînțeles, o bucurie. Ne-am văzut din nou împreună spre o nouă aventură, negreșit că eram nerăbdători.

Odată ajunși în Bogata am fost întâmpinați cu multă căldură de parintele paroh Paul și ne-am instalat în mansarda parohiei, ce avea să ne găzduiască pe timpul întregii șederi. Dupa ce am despachetat și ne-am organizat cât de cât, am participat împreună cu credincioșii din comunitate la Sfânta Liturghie, ca să marcăm începutul așa cum se cuvine, alături de Dumnezeu.

La începutul programului de seară am pus toți umărul la treabă și ne-am pregătit ,,un grătărel” cum se cuvine. Apoi am început să învățăm bansurile pentru campusul cu copiii, ce va avea loc în perioada 16-20 august. Am stors și ultima picătură de energie din noi și ne-am străduit să ne sincronizăm mișcările, să iasă totul cât mai bine.

A doua zi, vineri, dimineața ne-a adus o ieșire la salina din Târgu Ocna, unde ne-am bucurat plămânii câteva ore și ne-am relaxat cum am dorit. A urmat binevenita masă de prânz tot în Târgu Ocna, după care am pornit înspre sediul primăriei. Aici domnul primar a binevoit să ne ofere informații despre oraș, de care am ținut cu toții seama, ca niște mici turiști veritabili ce suntem.

Turul de forță prin zonă a continuat cu o vizită la biserica din Slănic Moldova, urmată de

?

?

vreo 2 ore de plimbare prin orașul turistic, fiecare cum și unde a dorit. Am profitat la maximum de acest moment și am încercat să explorăm căt mai bine locurile în care ne aflam.

La fel ca în ziua precedentă, apropierea de Dumnezeu în casa Lui a fost o activitate de bază. Astfel, la ora 19.00 ne-am întors la Bogata pentru a lua parte la Sfânta Liturghie. Aici părintele nostru ne-a motivat să zâmbim și să lăsăm energia noastră pozitivă să se reverse în voia ei. Ne-a explicat că trebuie să fim un exemplu bun pentru copiii de care vom avea grijă în campusul de săptămâna viitoare, ne-a sfătuit să trăim totul cu entuziasm și să avem curajul de a ne urma întotdeauna visurile.

Pe seară, după cină, am vizionat un film tematic și am avut repriza a doua de bansuri, până a căzut și ultimul din noi răpus de oboseală.
Ultima zi, sâmbătă, a fost una foarte lejeră. După ce ne-am luat cu greu adio de la gazda noastră, părintele paroh de la Bogata, am pornit-o cu regret înspre casă, făcând un mic popas la Bacău pe drum.

La finalul acestor zile, putem declara cu tărie că abia așteptam următoarea ieșire. Aceasta a fost una încheiată cu succes, am reușit să ne organizăm, să ne distrăm și să ne reapropiem de noi înșine, dar mai ales de Dumnezeu. Ne-am încărcat bateriile pentru campusul parohial pe care îl tot așteptăm cu drag, atât noi, cât și copiii.

Bianca Dorcu

Accesând linkul următor, se pot vedea diferite fotografii de la campus: https://www.facebook.com/parohiatraian.neamt/photos/pcb.1223144937716278/1223143791049726/?type=3&theater