Campus pentru copii 2014

campus-copii-2014-parohia-traian-3   În perioada 20-24 august 2014 a avut loc în Parohia “Sfinţii Petru şi Paul” din Traian campusul pentru copiii din comunitate. Aceştia, în jur de 60 la număr, au fost coordonaţi de aproximativ 20 de tineri animatori.

   Tema campusului a fost: “Viaţa e mai mult decât atât”, iar din povestea pescăruşului Johnatan, ce le-a fost prezentată treptat în decursul acestor zile, copiii au avut de învăţat multe lucruri, printre care acela că nu trebuie să renunţe niciodată la visul lor, că trebuie să găsească în ei curajul necesar pentru a se detaşa de mulţime şi a se face remarcaţi, indiferent de criticile celorlalţi.

   Împărţiţi în patru grupe, în funcţie de vârstă – Tigrişorii, Pinguinii, Aligatorii şi Delfinii – au participat activ şi cu mult entuziasm la tot ce a fost programat şi organizat special pentru ei. S-au adunat în fiecare dimineaţă la ora 9.00 cu zâmbetul pe buze şi gata să îşi înceapă frumos ziua, prin bansuri. Bucuria cea mare a fost de partea animatorilor să îi vadă pe copii cum se distrează, cântă şi dansează împreună. Au urmat apoi jocurile, unde copiii, îndrumaţi şi atent supravegheaţi de animatori, au dat totul pentru echipă, mânaţi de dorinţa arzătoare de a câştiga şi de a se simţi cei mai buni. Pe lângă spiritul competitiv şi calităţile fizice, copiilor li s-a solicitat atât îndemânarea, cât şi creativitatea atunci când au trebuit să îşi confecţioneze şepcuţe şi pancarta echipei, precum şi atunci când au compus imnul şi sloganul, bineînţeles, ajutaţi mereu de animatori. Un sfert de oră a fost rezervat zilnic citirii şi explicării poveştii pescăruşului Johnatan ce sugera ideea călăuzitoare a campusului: “Viaţa e mai mult decât atât”. De la ora 12.30 până la 15.30 au avut parte de o pauză, ca mai apoi să se întoarcă cu forţe noi pentru altă serie de jocuri şi dansuri. Fiecare zi s-a încheiat cu sfânta Liturghie de seară de la ora 19.00, unde copiii au avut ocazia să prezinte cântecele noi pe care le-au învăţat, iar predicile părintelui paroh au fost adresate tot celor mici.

 campus-copii-2014-parohia-traian-2  Pentru sâmbătă după-amiaza a fost programată o activitate specială, aceea de ecologizare a satului, provocare căreia copiii i-au răspuns afirmativ şi au îndeplinit-o cu multă sârguinţă. Bucuria de pe feţele lor, stârnită de ideea că au făcut un bine pentru locul în care trăiesc, a fost evidentă şi molipsitoare.

   Finalul oficial al campusului a fost duminică, 24 august, după sfânta Liturghie de la ora 9. Atunci copiii au avut ocazia să îşi prezinte în faţa comunităţii imnul şi sloganul echipelor, precum şi bansurile învăţate. Regretul că au ajuns la final s-a citit pe chipurile lor, însă tot ceea ce pot face e să aştepte cu nerăbdare campusul de anul viitor şi să îşi amintească cu mare plăcere de cel de anul acesta.

   În această perioadă ce i-a unit mai puternic, copiii au învăţat ce înseamnă competiţia, corectitudinea şi respectul, dar cel mai important lucru au descoperit că drumul spre reuşită e mai uşor când e făcut împreună.

   Să sperăm că animatorii şi-au găsit răsplata muncii depuse în fericirea şi mulţumirea din ochii celor mici, precum şi în lecţiile pe care au avut ocazia să le înveţe din această frumoasă experienţă.

campus-copii-2014-parohia-traian-4   Multe mulţumiri sincere tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestor zile, animatorilor, seminariştilor, membrilor comunităţii care ne-au susţinut şi tuturor celorlalţi, dar în special părintelui paroh, Edi Patraşcu.

Cateva imagini pot fi vazute aici: https://plus.google.com/photos/101385356671132479477/albums/6051531378994916241?banner=pwa

8 Septembrie 2014                                                                                        Bianca Dorcu