Ziua Recunoștinței pentru roadele câmpului

    Duminică, 22 octombrie, biserica noastră a îmbrăcat din nou haine de sărbătoare. Am celebrat, asa cum se cuvine, Ziua Recoltei, obicei străvechi, după cum spun bătrânii satului, reluat de de părintele Edi Patrașcu în urmă cu 4 ani, atunci când a sosit în parohia noastră.

   Încă de vineri, 19 octombrie, credincioșii au început să se pregătească pentru această zi, să fie ceva mai deosebită, ei au pus mână de la mână și s-au pus pe gătit cozonaci, sarmale, prăjituri și alte bunătăți, care au fost savurate împreună cu toată comunitatea, duminică, după încheierea Sfinteii Liturghii.

  Toate aceste mici eforturi, personale sau colective, au fost făcute pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru recolta bogată din acest an. Biserica a fost mai frumoasă ca niciodată, asta datorită unui grup inimos de persoane din parohie care au ornat cu multă și frumoasă imaginație Biserica, folosind roade ale câmpului, pentru a face sărbătoarea și mai frumoasă. Îi mulțumim Domnului pentru toate roadele câmpului cu care ne-a copleșit și anul acesta; de asemenea, îi mulțumim și pentru că ne-a dat posibilitatea de a sărbători și a ne bucura împreună. 

Fam. Dorcu