Adeziunea la Actiunea Catolica

Duminică, 3 decembrie 2017, 21 de adulţi, 27 de tineri şi 6 copii din Parohia noastră au depus adeziunea pentru a face parte din marea familie a Acţiunii Catolice.

Pentru a putea întâmpina cum se cuvine depunerea adeziunii, cei implicaţi – tinerii şi adulţii – ne-am adunat sâmbătă, 2 decembrie, în sala parohiei noastre pentru a face o zi de reculegere, necesară pentru un astfel de moment. Ziua am început-o cu rugăciune, recitând Laudele.

Imediat după rugăciune, părintele paroh a ţinut o scurtă cateheză despre profetul Isaia, punctând în viaţa lui faptul că deşi provenea dintr-o familie înstărită şi el însuşi se acuză că era păcătos, totuşi răspunde chemării lui Dumnezeu de a fi profet, de a anunţa oamenilor că Dumnezeu îi cheamă la convertire şi, deci, la implicare.

Atmosfera a prins şi mai multă culoare când am vizionat un film – Chocolat – din care am putut învăţa multe. Nu trebuie să ne dăm biruiţi niciodată, orice s-ar întâmpla: când ne propunem sau vrem ceva, trebuie să mergem până la capăt, chiar dacă vom întâmpina multe proleme sau piedici puse din păcate de semenii noştri.

Ziua de reculegere am încheiat-o participând la sfânta Liturghie.

Duminică a fost o zi specială, cu mari emoţii pentru cei care au dorit să nu mai stea în anonimat şi să se implice în slujba Bisericii, spre binele comun.

Sfânta Liturghie a început cu sfinţirea coroanei de Advent şi aprinderea primei lumânări – a profetului – de pe această coroană. Apoi, preşedintele Acţiunii Catolice din parohia noastră ne-a prezentat numele celor care au ieşit din anonimat: 6 copii, 27 de tineri şi 21 de adulţi.

În cadrul sfintei Liturghii, părintele paroh a sfinţit cravatele, insignele şi brăţările pe care apoi le-a înmânat fiecărui membru.

După sfânta Liturghie am făcut mai multe poze, inclusiv cea de grup şi, dacă aţi văzut-o, aţi realizat cât suntem de frumoşi şi ce lucruri minunate putem face împreună.

A fost o zi minunată şi unică, pe care sigur nu o vom uita!

Roxana Măcincă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto3 decembrie: Traian (NT): Adeziunea în Acţiunea Catolică